ילדים והמטבח - ילדים אופים ומבשלים

 
ילדים רבים אוהבים לבשל ביחד עם הוריהם. בעזרת הבישול ניתן ללמד ילדים  למדוד כמויות ולהבין ערכים תזונתיים וגם לשפר את ביטחונם העצמי. בכתבה הבאה תלמדו כיצד.
 
תוכניות הבישול הן כנראה התוכניות הפופולאריות ביותר בארץ ישראל. תוכניות הבישול ממלאות את לוח המשדרים ומציעות מגוון רחב של מתכונים המוכנים על ידי השפים המובילים בארץ. תוכנית הריאליטי "מאסטר שף" היא אחת מתוכניות הדגל של הערוץ השני והיא מגיעה להישגים גבוהים בטבלאות הרייטינג בכל פעם שהיא משודרת. הישראלים אוהבים לאכול וכפי הנראה גם לבשל. הארוחות המשפחתיות הן מרכזיות בחיי הישראלים גם בשבתות וגם בחגים.
 
 לאהבת הבישול אין גיל וכך גם ילדים קטנים וגם בני נוער אוהבים להשתתף בהכנות וללמוד מתכונים חדשים. ילדים היום הם גם מבקרים פעילים במסעדות הטובות ביותר ויודעים לזהות מאכלים כמו סושי וקרפצ'יו מגיל קטן. אין פלא לכן שעונה שלמה של "מאסטר שף" הוקדשה למתמודדים צעירים ושבעקבותיה נפתחו חוגי בישול וסדנאות בישול לילדים ברחבי הארץ.


 
בישול משותף ביחד עם הילדים הוא זמן איכות שאין שני לו. הילדים לומדים מרכיבים תזונתיים ועוזרים להורים במלאכות המטבח. בעזרת בישול משותף עם הילדים ניתן ללמד את הילד כמויות ומדידות, לתת לו אחריות כמו לנקות את המטבח בסיום הבישול וגם להעניק לו את הבחירה במרכיבי הארוחה לפי העדפות האישיות שלו. הבישול והאפייה הם דרך לשפר את הביטחון העצמי של הילד, שרואה את התוצרים שהוא מכין וזוכה למחמאות מבני המשפחה ומהחברים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפופי בפייסבוק
 
ילדים אוהבים מאד לקחת חלק בתהליך ההכנה, לחוש את האוכל והמרכיבים באמצעות הריח, הטעם והמישוש ולבלות זמן לצד הוריהם. אם אתם הורים לילדים שנרתעים מסוגים מסוימים של אוכל, לימוד של המרכיבים על ידי הכנה משותפת יכול לגרום לילדיכם להיות מוכנים לטעום אוכל שלא ניסו קודם לכן, אפילו במקרה של ירקות ופירות.


 
בישול עם הילדים מתאים לכל גיל. ילדים בגילאי הגן יהיו סקרנים  לגלות ממה מורכבים המאכלים שלהם, אפשר לתת להם לעזור במטלות פשוטות כמו למשל לשפוך רטבים, להרכיב סנדוייצ'ים בעזרת סכו"ם פלסטיק או לגלגל כדורי שוקולד מתוקים. ילדים בגיל בית הספר ישפרו את כישורי המדידה והחשבון שלהם כשילמדו לשלב כמויות ולעבוד לפי מתכונים. בגיל זה ניתן גם ללמד אותם על הערך התזונתי של המרכיבים השונים ולעודד אכילה בריאה, כמו למשל הכנת שייק פירות ביתי והעדפתו על פני משקה מוגז קנוי. בני נוער ישמחו לשפר מתכונים שהם מכירים וללמוד מתכונים מורכבים חדשים. בני נוער פתוחים יותר גם לנסות סוגים שונים של מאכלים ממקורות שונים. תוכלו לקחת אותם לביקור בשוק או בחנות למוצרים מהמזרח הרחוק ולתת להם לערוך קניות ולבחור את המנה אותה יכינו. 
 
בכל מקרה עליכם לשמור על כמה כללים הקשורים לבטיחות הילדים ואיכות העבודה: יש ללמד את הילדים לשטוף ידיים במים ובסבון לפי כל הכנה של מאכל, אם יש צורך במגע עם שמן חם או סיר רותח על המבוגר האחראי לבצע זאת, יש להרחיק מילדים קטנים סכינים חדות ומכשירים דוקרניים, המבוגר האחראי יכניס את המאכלים לתנור האפייה ולא הילדים עצמם. 
 
אם אינכם רוצים לשלם כסף רב על סדנאות בישול יקרות, אנו מציעים לכם להתארגן בקבוצה של כמה הורים מאותה הכיתה או השכבה ולערוך כל פעם בבית אחר חוג בישול. ניתן להתאים את המפגש למאכלי המוצא של הילד או לערוך מפגשים בנושאים שונים כמו מפגש מתוקים, מפגש מלוחים, מפגש בצק, מפגש פירות או מפגש שוקולד. אפשר גם לבצע ברוח טובה מעין תחרות מאסטר שף נושאת פרסים בסיום כל פעילות שכזו. פעילות זו צפויה לגבש בין הילדים ולעודד אותם במשך שעות רבות של הנאה. 

רוצים ללמד את הילדים לבשל כמו ב"מאסטר שף"? הקפידו על זהירות במטבח והתאימו את המאכלים וההכנה לגיל הילד. מומלץ גם לרשום את הילד לסדנאות ולחוגים לבישול או לארגן קבוצת בישול לילדים בשיתוף הורים אחרים. 


רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לפופי בפייסבוק